ГоловнаПро компаніюЗНИЖКИНовиниКонтактиДоставкаКоментарии
OK
parakord.com.ua
З 10:30 до 18:00 Вихідні: СБ-НД
Блог Блог Галерея Галерея
КорзинаКорзина
Товаров нет

Що таке паракорд (paracord).

Паракорд 550 – незамінна річ у повсякденному житті!

Часто нам доводиться стикатися з непередбаченими обставинами – чи це зламаний двигун, чи ще гірше – зламана кінцівка. Приємного мало, але в житті треба бути готовим до всього. На секунду уявіть, що потрапили в подібну ситуацію (а забобонні тричі постукайте по дереву). Що вам знадобиться для виходу зі становища? Міцний трос насамперед.Для буксирування машини до найближчого СТО. Для накладання надійної шини постраждалому. Список екстрених ситуацій можна продовжувати нескінченно, а разом з тим перераховувати функції паракорду: будівництво укриття, виготовлення плотів і нош, джгут для зупинки кровотечі і навіть зубна нитка (як би дивно це не звучало) – універсальність використання вражає!

структура паракордаПричиною такої багатофункціональності є особлива будова троса. Він складається з оболонки (плетення поліестерових ниток) і осердя, що називається в американській армії «потіхами». Сердечник – це внутрішній трос, плетений із одиночних канатиків. Саме він використовується під час вирішення таких делікатних завдань. як чищення зубів чи пришивання гудзика. Внутрішні нитки легко розшаровуються і досить тонкі, тоді як паракорд у своєму цілісному вигляді відрізняється високим рівнем міцності! Кінці троса часто оплавляють, щоб він не розпустився.

Класичний паракорд (paracord type III, 550), який ви зможете знайти на сайті магазину "parakord.com.ua"(http://parakord.com.ua/paracord_550 ), має наступні характеристики: 32 переплетених волокна в обплетенні, 7 жил у сердечнику (кожна складається з 3 скручених волокон). Цей вид паракорду відноситься до типу ІІІ. Середня вага 1 метра – 6.61 гр – зайвий доказ того, що трос надзвичайно легкий у носінні, а значить і у використанні. Стандартний моток 30 метрів важитиме приблизно 200 гр. Мінімальне зусилля на розрив паракорду ІІІ становить 250 кг (550 фунтів), а мінімальне розтягування – 30%.

паракорд paracord купить

Випадкові вироби

Темляк из паракордаБраслеты из паракордаFlameБраслеты из паракордаБраслет из паракордаБраслеты из паркордаБраслет из паракордаБраслет из паракорда